Catechisatie (16 – 18 jaar)

Catechisatie…

dat woord betekent eenvoudig iets als: praten over je geloof. Geloofsgesprek. Van mijn part noem je het Meet & Greet met de dominee…

Want ik vind het ook gewoon mooi om jullie te treffen!

Waarom zou je er heen gaan? Want zijn allemaal al druk genoeg: school / sport / baantje / hobby enz.

Toch! Jullie hebben van huis uit christelijk geloof mee gekregen. Leven, liefde en de Naam van Jezus Christus: het zijn wat ons betreft de mooiste geschenken in dit leven. In die afgelopen twee jaar corona mocht je niet eens naar de kerk, dus we kunnen ons voorstellen dat velen van jullie daar inmiddels al wat aan gewend zijn. En inderdaad: op jullie leeftijd moet je zelf gaan beslissen wat je met de kerk gaat doen.

Maar het belangrijkste is: denk na over wat je meegekregen hebt. Wat betekent dat voor jouw leven? Dit zijn de vragen: Wie ben ik eigenlijk? Waarom leef ik? Wie is God? Wat betekent het dat ik gedoopt ben? Wat is de kerk? Wie is Christus voor mij? 

Jullie horen bij onze gemeente en wij willen graag met jullie in gesprek gaan over geloven en niet-geloven, over God en Jezus, over de Bijbel en de wereld, over kerk en leven met elkaar. Heb je daar veel vragen bij? Graag zelfs. Ik vindt het fijn om daarover met jullie in gesprek te gaan.

Zo tegen de maand oktober aan zou ik weer willen beginnen met de 15-plussers. Hoop ik… Want de afgelopen twee seizoenen gooiden lockdowns telkens roet in het eten. Zo ingewikkeld kan het leven dus zijn.

Kortom, vragen genoeg aan God. Al wil ik graag aan jullie kwijt: het is geweldig om in een wereld vol vragen op de HERE te mogen vertrouwen!

Degenen die er over denken om belijdenis van hun geloof te doen zijn welkom bij de belijdenisgespreksgroep. Deelname daaraan betekent overigens niet dat je dan verplicht bent belijdenis te doen! We willen er juist met elkaar over praten wat de keus voor Jezus als je Heer inhoudt. Geef je even persoonlijk bij me op!

Tot ziens!

Hartelijke groet,

C.W. Hoek.

Appen: 06-30326476  / mail: domineehoek@kpnmail.nl