Actie Kerkbalans 2021

De landelijke PKN actie loopt dit jaar van 16 januari 2021 tot en met 31 januari 2021. In deze periode wordt u gevraagd wat u in 2021 wilt bijdragen aan de Gereformeerde Kerk van Ouddorp. Uw bijdrage is belangrijk, het is de grootste inkomstenbron van onze kerk.

Onze opbrengst van Actie Kerkbalans staat de laatste jaren onder druk, er is een tekort op onze begroting 2021. Daarom doet het College van Kerkrentmeesters een beroep op u om, indien mogelijk, uw bijdrage te verhogen zodat in de toekomst de financiële situatie van de kerk gezond blijft.

Hieronder nog wat praktische informatie en voor een toelichting bij onze begroting klikt u op de volgende link: VVB – flyer 2021

Vanaf 16 januari 2021 gaan onze kerkenraadsleden weer op pad om de enveloppen rond te brengen en vervolgens uw toezegging weer op te halen. Inmiddels doet ongeveer driekwart van onze leden de toezegging “online”, dus dat betekent een aanzienlijke vermindering van het aantal rond te brengen enveloppen. De e-mail met de uitnodiging voor de “online”-toezegging vindt u in uw e-mailbox. U dient bij uw toezegging ook aan te geven hoe u wilt betalen. U kunt kiezen voor Automatische incasso, iDEAL en overig.

Automatische incasso biedt veel gemak, want uw bijdrage wordt automatisch rond de 25e van de door u aangegeven maand(en) afgeschreven en mocht u om een of andere reden de incasso willen terugdraaien dan kan dat tot acht weken na de afschrijving van uw rekening.
Let a.u.b. op dat de incasso’s een verwerkingstijd hebben, dus als u na 19 januari 2021 uw toezegging doet dan a.u.b. geen incasso in de maand januari.

Voor iDEAL kunt u alleen kiezen als u online uw toezegging doet. Als u hiervoor kiest, krijgt u in de maand waarin u wilt betalen een e-mail met een link naar uw eigen bankomgeving om de betaling te bevestigen. Als u uw toezegging zelf wilt overmaken kiest u voor betaalwijze “overig” op uw toezegging.

Het college van kerkrentmeesters vertrouwt weer op uw medewerking en zien uit naar een mooi resultaat van de actie Kerkbalans 2021!

Voor praktische vragen kunt u contact opnemen met Ellen Akershoek via balans.gko@gmail.com

Namens het College van Kerkrentmeesters,                                                                                        Maarten Zuurmond, Penningmeester                                                  maartenzuurmond@kpnmail.nl